Polityka prywatności


1) Właścicielem sklepu jest Agnieszka Ziemiańska-Adam, ul. Nyska 56/20, 50-505 Wrocław
2) Ochrona prywatności jest dla nas istotnym zagadnieniem, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas korzystania z serwisu www.kokosklep.pl.
W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza naszą stronę internetową. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte wyłącznie do wykonania zamówionej przez klienta sklepu usługi.
Dajemy Klientom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają przekazania właściwych informacji.
Jakie informacje zbieramy i po co?
Adres IP
Informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie, takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych.
Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych - do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuję połączenie).
Cookies
W serwisie sklepu internetowego wykorzystujemy technologię cookies w celu dostosowania naszego serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronie sklepu internetowego.. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętał Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach serwisu sklepu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeśli masz problemy z używaniem naszej strony lub nie zgadzasz się na personalizację serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.
Dane osobowe
W szczególny sposób dbamy o Twoje dane osobowe, których ochrona jest dla nas bardzo ważna i w sposób szczególny strzeżemy ich przed dostępem osób trzecich.
Będziesz musiał wpisać swoje dane w następujących przypadkach:
1. Chcąc dokonać zakupu w naszym sklepie internetowym zostaniesz poproszony o Twoje dane osobowe (imię i nazwisko, dane adresowe, telefon oraz e-mail). Zebrane w ten sposób dane służą tylko i wyłącznie prawidłowemu przeprowadzeniu transakcji oraz dostarczeniu zamówionych kosmetyków pod wskazany adres. Twoje dane będą przechowywane w naszej bazie w przypadku gdy zarejestrujesz się w naszym systemie. Rejestracja ułatwia w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.
2. Jeśli chcesz otrzymywać informacje o aktualnych promocjach lub nowościach w naszym sklepie, zapraszamy do zapisania się do subskrypcji newsletter. W dowolnym czasie możesz zrezygnować z subskrypcji.
Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania oraz zadania usunięcia. W tym celu skorzystaj z właściwych zakładek w serwisie sklepu internetowego prześlij e-mail pod adres:
kontakt@kokosklep.pl. Możesz zostać poproszony o przekazanie niektórych swoich danych osobowych partnerom handlowym sklepu, którzy udostępniają system do wyrażania opinii na temat dokonanej transakcji lub w innych celach handlowych. Dane osobowe nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
Reklamy displayowe (graficzne)
W Sklepie wdrożono funkcje Google Analytics oparte na reklamie displayowej. Każdy użytkownik może zablokować usługę Analytics dla reklam displayowych oraz dostosowywać reklamy w sieci reklamowej Google, korzystając z Ustawień reklamy. lub z Dodatku do przeglądarki blokującego Google Analytics.

Sklep reklamuje się w internecie, korzystając z remarketingu za pomocą Google Analytics. Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, wyświetlają reklamy Sklepu w internecie. Sklep oraz dostawcy zewnętrzni, w tym Google, korzystają z własnych plików cookie (np. Google Analytics) i plików cookie firm zewnętrznych (np. DoubleClick) do informowania o reklamach, ich optymalizacji i wyświetlania na podstawie historii odwiedzin użytkowników w Twojej witrynie.
Sklep i dostawcy reklam będący innymi podmiotami, w tym Google, korzystają wspólnie z plików cookie pierwszego podmiotu (jak plik cookie Google Analytics) i plików cookie innych podmiotów (jak plik cookie DoubleClick) do informowania, jak wyświetlenie reklamy, inne wykorzystania usług reklamowych i interakcje z tymi wyświetleniami są powiązane z odwiedzinami w witrynie Sklepu.
Słownik
• cookie - niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze użytkownika w pliku cookie.txt, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego samego komputera.
• log systemowy - informacja przekazywana serwerowi przez komputer użytkownika przy każdym połączeniu. Może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie ze stroną WWW.
• adres IP - indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu.
Numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (IP statyczny) lub w przypadku korzystania z połączenia modemowego przydzielony mu na dane połączenie (IP dynamiczny).
Praktyczne uwagi
Jeżeli korzystasz z jednego komputera razem z innymi osobami, po zakończeniu korzystania z usług sklepu www.kokosklep.pl, do których musisz się zalogować, wyloguj się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować Twoich zasobów lub informacji.
Dane podane przez Ciebie podczas składania zamówienia znasz tylko Ty i sklep internetowy. Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną ujawnione. Ty też zachowaj ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim.